Silvestr

Vyberte si z 116 receptů

Únor 27., 2019
Domácí výrobky

Domácí škvarkové placky

325 g hladké mouky, 325 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 1 kostka droždí, 300 ml mléka, 1 lžička krupicového cukru, 100 g změklého másla, 1 vejce, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžičky celého kmínu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 28., 2018
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 3., 2018
Nápoje studené

Koktejl Margarita

4 cl bílé (stříbrné) tequily, 2 cl likéru z pomerančové kůry (Triple Sec), 2 cl limetkové šťávy, sůl, drcený led, limetka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 15., 2018
Omáčky a dresinky

Avokádová omáčka (Guacamole)

Avokáda rozkrojíme a vyndáme pecky. Dužinu vydlabeme a vidličkou ji rozmačkáme v misce. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo s mexickými brambůrky tortilla chips – recept na ně přinášíme ZDE Poznámka: Guacamole (čteme kvakamole) je populární mexický pokrm, který přinesli světové kuchyni Aztékové. Ti uměli tuto zelenou omáčku plnou vitaminů připravit z avokáda, cibule a rajčat již okolo roku 291 před n. l.
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 3 lžíce olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů

Dýňovo-rajčatové čatní

1 středně velká dýně (čisté váhy asi 1 kg – bez vydlabaných semínek a oloupané kůry), 500 g zralých rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g rozinek, 650 g cukru, 40 g soli, 1/2 l octa (8 %), 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření
Číst dále »
0 komentářů

Opečený a naložený lilek

Lilek nakrájíme na kolečka tloušťky asi půl cm a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde je osolíme a pokapeme olejem a vinným octem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme je zhruba 15 minut doměkka a dozlatova. Necháme je vychladnout a vychladlé je navrstvíme do skleniček. Proložíme plátky čerstvého česneku (případně čerstvých bylinek) a zalijeme olejem. Necháme několik dní v lednici marinovat. Jako přílohu servírujeme chléb nebo bílou bagetku.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 3., 2018
Přílohy

Česnekové uzlíky

Těsto: 1 kg hladké mouky, sůl, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 dl oleje Na potření: 2 vejce, 5 stroužků česneku, 50 g másla, 2 lžíce máku nebo sezamových semínek, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 21., 2017
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky