Silvestr

Vyberte si z 108 receptů

30 prosince., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 rajčatový protlak, 1 hrnek krystalového cukru, několik lžic vody, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky a šťávu z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
15 října., 2021
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »
0 komentářů
6 října., 2021
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Křupeto), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Dýňovo-rajčatové čatní

1 středně velká dýně (čisté váhy asi 1 kg – bez vydlabaných semínek a oloupané kůry), 500 g zralých rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g rozinek, 650 g cukru, 40 g soli, 1/2 l octa (8 %), 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření
Číst dále »
0 komentářů

Nakládaná sušená rajčata

1 kg tvrdých zralých rajčat, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek vody, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián), olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
2 září., 2021
Nápoje studené

Bezinkový likér

Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu necháme překapat přes řídké plátno, přidáme do ní cukr a znovu ji necháme povařit, dokud se cukr nerozpustí (7 až 10 minut). Do horké šťávy vlijeme připravenou instantní kávu a po vychladnutí tuzemák. Likér plníme do čistých a dobře uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2021
Zavařování a nakládání

Nakládané okurky

Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí teplý nálev. Tím zalijeme připravené okurky ve sklenicích, uzavřeme je a sterilujeme zhruba 20 až 25 minut při 85 stupních Celsia. Poznámka: Okurky můžeme rovněž proložit kolečky mrkve, oloupané cibule a křenu.Vynikající jsou mezi okurkami také stroužky česneku proložené kapií.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky