Silvestr

Vyberte si z 116 receptů

Listopad 3., 2016
Pomazánky

Králičí paštika

1 kg králičích hřbetů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 4 kuličky nového koření, asi 6 kuliček pepře, cca 3 bobkové listy, 2 feferonky, 150 g vepřového bůčku, 150 g libového vepřového masa, 5 rohlíků, asi 1/4 l mléka, 150 g slaniny, 3 žloutky, trochu mletého muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 10., 2016
Omáčky a dresinky

Česneková omáčka k masu

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno nasekaný česnek. Chvilku opékáme, poté zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným vývarem (raději po částech a za stálého míchání). Přihodíme kuličky pepře a nového koření a necháme povařit. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme ručním mixerem a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a podáváme například k vařenému nebo uzenému masu.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládaná sušená rajčata

1 kg tvrdých zralých rajčat, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek vody, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián), olivový olej
Číst dále »
2 komentáře
Srpen 1., 2016
Nápoje studené

Bezinkový likér

Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu necháme překapat přes řídké plátno, přidáme do ní cukr a znovu ji necháme povařit, dokud se cukr nerozpustí (7 až 10 minut). Do horké šťávy vlijeme připravenou instantní kávu a po vychladnutí tuzemák. Likér plníme do čistých a dobře uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladu a temnu.
Číst dále »
3 komentáře

Domácí pikantní klobásky Chorizo

Milujete k dobrému vínu skvělé sýry a klobásky ? Vyzkoušejte recept na domácí klobásky Chorizo. Určitě nebudete litovat.
Číst dále »
10 komentářů
Květen 11., 2016
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s koprem

250 g měkkého tvarohu Ranko, 1/2 kelímku zakysané smetany Ranko, 4 stroužky česneku, sůl, svazek čerstvého kopru, sezamová semínka neloupaná (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Květen 5., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 31., 2016
Přílohy

Mexické brambůrky (Tortilla chips)

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl, ½ lžičky chilli, olivový olej (nebo olej na smažení)
Číst dále »
5 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky