Pro gurmány

Vyberte si z 466 receptů

Domácí kávový puding

Považujete se za pravé milovníky kávy? Pak není nic lepšího, než si jeden šálek uvařit a k němu si vychutnat tento jemný a krémový kávový puding! Budeme potřebovat: 1 a 1/2 hrnku silné kávy, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci želatiny v prášku a šlehačku.
Číst dále »
0 komentářů

Citronová kuřecí prsa

4 kousky kuřecích prsou, 2 citrony, 6 lžic olivového oleje, bílý (popř. černý) pepř, sůl, 50 g másla, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, citron a zelená petrželka (na ozdobu) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečné čatní

900 g jablek, 3 střední cibule, 110 g rozinek, hrst koriandru, 340 g krystalového cukru, 420 ml octa, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2019
Drůbež

Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek

Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české kuchyni není, ale o to zajímavější je výsledek….
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít i hovězí mleté maso. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového na ochutnání.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Irish stew (irský guláš)

Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. Budeme potřebovat: Na vývar: 1 kg jehněčích kostí, 1 mrkev, 2 cibule, 1 malý celer, 2 bobkové listy, cca 6 kuliček pepře, kousek tymiánu a sůl. Dále pak: 1 kg jehněčího plecka nebo krkovice, 500 g moučných brambor, 500 g pevných brambor, 6 mrkví, 1 kg cibule, tymián, sůl, pepř a zelená petrželka.
Číst dále »
0 komentářů
25 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Jehněčí na rozmarýnu

asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 3 dl červeného vína, 10 větších brambor, sůl, máslo, čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Dušené maso z divočáka

1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 4 bobkové listy, 1 větší rajčatový protlak, 3 dl červeného vína, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Kebab v pita chlebu

Kebab: 6 kousků jehněčího masa (nejlépe steaků), 2 cibule, 3 větší rajčata, trochu dijonské hořčice, 3 hotové pita chleby Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hrubě drceného kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrceného koriandru
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky