Pro gurmány

Vyberte si z 469 receptů

Houby v octě

1 kg mladých hub (různé jedlé druhy), 2 středně velké mrkve, 1 cibule, můžeme přidat česnek, feferonky, papriku nebo kopr dle chuti Nálev na 1 l vody: 250 ml octa, 5 lžiček cukru, 4 až 6 tablet umělého sladidla, 2 lžičky soli, 2 bobkové listy střední velikosti, 4 kuličky nového koření, 13 kuliček pepře, 1 a 1/2 lžičky hořčičných semínek
Číst dále »
0 komentářů
11 září., 2020
Moučníky pečené

Čokoládové makronky

Těsto: 200 g moučkového cukru, 100 g mletých mandlí, 50 g holandského kakaa, 4 bílky, 130 g krystalového cukru Náplň: 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 200 g hořké čokolády, 1 máslo
Číst dále »
0 komentářů
25 srpna., 2020
Bezmasá jídla

Ukrajinské těstoviny Varenyky

Varenyky jsou tradičním ukrajinským jídlem. Kromě masové náplně mohou mít i sladkou náplň – tvarohovou či ovocnou. Typická je také bramborová náplň.
Číst dále »
0 komentářů

Zapékané cuketové květy s krevetovou pěnou

V kuchyňském robotu rozmixujeme krevetky, kopr, smetanu, citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně do něj vmícháme krevetovou směs. Z cuketových květů opatrně odstraníme okvětní tyčinky. Cuketové květy rozevřeme a plníme krevetovou směsí s bílky. Květy opět uzavřeme a vyskládáme do zapékacího pekáčku. Pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut.
Číst dále »
0 komentářů
19 června., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů
15 června., 2020
Polévky teplé

Pálivá thajská polévka (Tom yum kung)

1 litr masového vývaru, svazeček sušené citronové trávy, 3 lžičky koriandru, kousek čerstvého zázvoru, několik cherry rajčat, 50 g hub (např. čínské houby), 100 g tygřích krevet (případně i jiné mořské plody), 4 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce chilli pasty, 4 lžíce citronové šťávy, 1 až 2 malé chilli papričky, kokosové mléko v plechovce (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Míchaná vajíčka s uzeným lososem

Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme vajíčka (asi 5 minut) a na závěr přidáme trochu mléka, aby byla vajíčka vláčná. Nakrájíme chléb na plátky a podle libosti jej můžeme také opéct (na oleji nebo nasucho v toustovači).  Do vajíček zamícháme nadrobno pokrájenou petrželku, přidáme sůl a mletý bílý pepř. Směs navrstvíme na plátky chleba a poklademe kousky uzeného lososa. Ozdobíme ještě kouskem petrželky a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
5 května., 2020
Moučníky nepečené

Dezert z chia semínek a tvarohu

Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!
Číst dále »
0 komentářů
27 března., 2020
Vepřové maso

Vepřová panenka s žampiony

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 30 g másla, 2 cibule, 1/2 cukety, 2 dl bílého vína, 150 g žampionů, 1,5 dl sladké smetany, bylinky (šalvěj, saturejka, petrželka apod.)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky