Pro děti

Vyberte si z 387 receptů

Únor 8., 2021
Moučníky pečené

Čokoládové řezy se sýrem Cottage

Sýr cottage je známý pro svou typickou chuť a málokoho napadne využít jej i do sladkých jídel. Vyzkoušejte tento recept a jistě budete chutí mile překvapeni. Na čokoládové řezy budeme potřebovat: Na korpus: 440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2 až 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce a 100 g čokolády. Na krém pak: 1 šlehačku 33%, 100 g hořké čokolády a 100 g sýra cottage.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 8., 2021
Zeleninová jídla

Cuketa zapečená se sýrem

2 středně velké zelené cukety, 200 g kvalitní šunky, sádlo na vytření pekáčku, 100 ml smetany, 3 vejce, trochu strouhanky, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 200 g tvrdého sýra (s obsahem tuku minimálně 45%)
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů
Únor 4., 2021
Domácí výrobky

Domácí pribináček

500 ml plnotučného mléka, 1 puding s vanilkovou příchutí (doporučujeme náš puding Varoma), 2 lžíce cukru (do pudingu), 1 polotučný tvaroh (např. náš měkký tvaroh Ranko), 1 dl smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko), 3 lžíce sladkého kakaa (např. Granko)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2021
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme. Poznámka: Věděli jste, že lasagne (česky lazáně nebo lazaně), které mají tvar širokých obdélníkových plátků, pocházejí z italského města Bologna? Proto se i hotové jídlo prokládané nejrůznějšími náplněmi nazývá Boloňské lasagne.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 27., 2021
Sladká jídla

Domácí čokoládové těstoviny

300 g polohrubé mouky, 4 ks vajec, 4 lžíce holandského kakaa, 1 lžíce oleje, med nebo javorový sirup, tvaroh, zakysaná smetana, ovoce
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky