Pro děti

Vyberte si z 402 receptů

29 ledna., 2024
Omáčky a dresinky

Vylepšený vanilkový krém (šodó) z pudingu

Jednoduchý vanilkový krém z pudingu, cukru a mléka asi znáte všichni nazpaměť. Vyzkoušejte ale tento vylepšený recept, který už odteď budete chtít dělat pořád! Připravíme si na něj: 1 puding s vanilkovou příchutí (doporučujeme naši značku Varoma), 2 až 3 lžíce třtinového cukru, 800 ml mléka, 4 žloutky, 1 lžíci vanilkového extraktu (popř. vanilkové pasty) a 20 g másla.
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2024
Domácí výrobky

Zdravá domácí čokoláda z kakaového másla

100 g kakaového másla, 70 g kakaa, špetka soli, 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru (nemusí být), podle chuti: ořechy, sušené ovoce (nejlépe mrazem sušené jahody či banán), drcené kakaové boby, nasekané datle apod.
Číst dále »
1 komentář

Cizrnová nutella

Potřebujete v novém roce trochu odlehčit jídelníček, ale stále vás honí chutě na sladké? Vyzkoušejte náš recept na cizrnovou nutellu a nemusíte mít žádné výčitky, že byste jedli nezdravě. Jen si dejte pozor na snězené množství, ačkoliv to bude těžké. Připravíme si: 200 g suché cizrny (což bude 480 g vařené cizrny) – vyzkoušejte naši značku Varoma, 1 plechovku kokosového mléka, 1 lžička soli, 6 lžic kvalitního kakaa (např. COOP Premium), 6 lžic medu a 2 lžíce vanilkového extraktu či vanilkové pasty.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa (vyzkoušejte naše kvalitní holandské kakao COOP Premium), 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější – např. COOP Premium se 70% kakaa)
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2024
Sladká jídla

Domácí čokoládové těstoviny

300 g polohrubé mouky, 4 ks vajec, 4 lžíce holandského kakaa a 1 lžíce oleje
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2024
Nápoje teplé

Horké vanilkové mléko

1 litr mléka, 2 lžíce cukru (popř. jiného sladidla), 1 lžíce vanilkového extraktu a špetka mletého muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Bramborové pokrmy

Zapečené noky s rajčatovou omáčkou

Udělat dobré zapečené noky není úplně tak jednoduché, ale s našimi předpřipravenými vám to půjde jedna báseň. Navíc rajčata se slaninou a česnekem jim dodají opravdu výtečnou chuť! Rozhodně vyzkoušejte… Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat, sůl, mletý pepř, bylinky (skvělé je oregano) a 200 g tvrdého sýra (např. Emmentaller COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Květáková polévka s nivou a opraženou slaninou

1 malý květák, 2 brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, sůl, drcený černý pepř, kousek muškátového oříšku, 150 g slaniny, 150 g nivy, bílá bagetka
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky