Přílohy

Vyberte si z 68 receptů

Rychlá kaše z červené čočky

500 g červené čočky, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, ocet a sůl (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2022
Přílohy

Česnekové uzlíky

Těsto: 1 kg hladké mouky, sůl, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 dl oleje Na potření: 2 vejce, 5 stroužků česneku, 50 g másla, 2 lžíce máku nebo sezamových semínek, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů
12 října., 2022
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
0 komentářů

Květáková rýže

Květák může sloužit jako výborná příloha, ale i jako hlavní chod v podobě rýže. Vizuálně připomíná možná spíše kus-kus, chuť vás každopádně nadchne. Květákovou rýži můžete smíchat se zeleninou, přidáte kousek masa či rybu a během chviličky máte rychlé, nízkokalorické, přesto nutričně vyvážené jídlo. Na květákovou rýží budeme potřebovat: 1 střední květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody (nebo bílého vína), 1 menší šalotku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
21 června., 2022
Přílohy

Hráškovo-mátová kaše

1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, svazek čerstvé máty, 500 g čerstvého (popř. mraženého hrášku), 1 dl vody nebo zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř a oblíbené bylinkové pesto podle chuti (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
20 června., 2022
Přílohy

Pohanka se špenátem a žampiony

Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Poté plamen úplně vypneme a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou zcela dojít. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme pokrájené žampiony. Asi po 5 minutách opékání dozlatova k nim přihodíme lístky špenátu a prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme poslední minutku, aby se chutě propojili. Takto připravenou směs vmícháme do uvařené pohanky a hotový pokrm můžeme podávat. Samotný, nebo jako přílohu.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé hranolky s petrželkou

1 kg mražených hranolek (vyzkoušejte naši značku COOP Premium), 1 litr řepkového oleje, sůl a hrst čerstvé zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky