1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Máte rádi bylinkové máslo? Můžete si jej připravit ze smetany, nebo narychlo – rovnou z klasického másla. Výborné jsou obě! Na to poctivé domácí budeme potřebovat: 2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku) – nejlépe naši značku Ranko, sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitku, petrželku, kopr, tymián, bazalku apod.)
Jak konzumovat léčivé sedmikrásky? Kromě čerstvých květů, které přidáme do salátu, másla, koktejlu nebo čaje, si ze sedmikrásek můžeme připravit například sirup. Budeme potřebovat: 500 ml květů sedmikrásky, 500 ml vody, 500 g třtinového cukru a ½ citronu
Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu. Co budeme na přípravu domácího přepuštěného másla potřebovat? Jen dvě kostky másla (třeba naší značky Ranko).