Domácí výrobky

Vyberte si z 86 receptů

Domácí česneková majonéza

4 až 6 stroužků česneku (podle síly a velikosti stroužků), 300 ml olivového oleje, 1 lžička soli, trochu mletého pepře, 4 žloutky, 1 lžíce dijonské hořčice, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2021
Domácí výrobky

Domácí sušený česnek

Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ty dáme nejlépe do sušičky, popř. česnek usušíme v zimě na topení nebo v létě na slunci (jako houby na sítu). Usušený česnek poznáme podle toho, že se mezi prsty bude drolit na prášek. Takto usušený česnek přendáme do suché a pevně uzavírací tmavé nádoby a používáme buď takto plátkový nebo v hmoždíři roztlučený na prášek.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 7., 2021
Domácí výrobky

Domácí kokosové máslo

200 g strouhaného kokosu, 1 až 2 lžíce tekutého medu a 1 lžíce kokosového oleje (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí makové mléko

1 hrnek nemletého máku, 4 hrnky vody, med a mletá skořice (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí mandlové máslo

Mandle vložíme do mixéru a podle výkonnosti mixéru mixujeme do krásné, hladké hmoty. Vmícháme citronovou šťávu se solí (pokud jsme neměli mandle solené) a máme hotovo! Mandlové máslo skvěle chutná na opečených toastech.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 5., 2021
Domácí výrobky

Kešu máslo

Máte rádi arašídové máslo? A co takhle kešu máslo? Máme pro vás jednoduchý recept na domácí výrobu tohoto výborného oříškového másla. Na domácí kešu máslo budeme potřebovat: 250 g nesolených kešu ořechů, 3 až 5 lžic třtinového cukru (popř. jiného sladidla, chceme-li) a 1 lžičku oleje (co nejkvalitnějšího, např. kokosového nebo ořechového).
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tortelliny s rajčatovou omáčkou

Tortelliny: 400 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml vody, sůl, 1 lžíce olivového oleje, máslo, na náplň (sýr nebo ochucené mleté maso) Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 1 konzerva loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, čerstvá bazalka Na závěr: kousek másla, trochu strouhaného sýra a čerstvé lístky bazalky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky