Domácí výrobky

Vyberte si z 91 receptů

1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Levandulové máslo

250 g másla (pokojové teploty), špetka soli, 1 lžíce tekutého medu a 1 lžíce sušených nebo čerstvých levandulových květů.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravá “šmoulí” zmrzlina

1 zralý banán, 2 až  3 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (není nutné), hrst borůvek, trošku modrého potravinářského barviva pro sytější barvu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
0 komentářů

Malinová limonáda (malinovka)

Klasika, která však potěší každého a neměla by chybět na žádné letní party. Navíc příprava vám nezabere víc než deset minut. Na litr budete potřebovat: 2 hrnky čerstvých malin, 1 citron, 1 limetku, 2 lžíce třtinového cukru, 1 litr sodovky, hrst lístků čerstvé máty, led a maliny na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rybízový sirup

2 kg čerstvého rybízu, 2 kila krupicového cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí meruňkový jogurt

1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt – např. s kulturou BiFi Ranko, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2023
Domácí výrobky

Domácí karamelky

Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad  ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky