Svatba

Vyberte si z 131 receptů

Leden 12., 2021
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
Leden 6., 2021
Pomazánky

Lososová pomazánka

Připravte si lehkou a zdravou večeři nebo svačinu, která nezabere mnoho času a chutná báječně! Budeme potřebovat: 100 g uzeného lososa, 200 g krémového sýra (doporučujeme např. naše žervé Ranko), asi 5 sušených rajčat naložených v oleji a čerstvé bylinky (kopr, bazalka, pažitka…)
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové kuličky

1/2 balíčku dětských piškotů, 1 mléčná čokoláda, 50 g másla, 100 g umletých rozinek, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 1., 2020
Nápoje studené

Slivovice s medem

1/2 l slivovice, 1/2 l tekutého medu
Číst dále »
0 komentářů

Mandlové kuličky bez přidaného cukru

Cukroví už začíná vonět všude kolem a vy byste ho letos rádi trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2020
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Zvěřina a ostatní maso

Bažant na víně s houbami

1 bažant, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 1 lžíce koření na divočinu (zvěřinu), 1 větší cibule, 1 sklenička konzervovaných hub v sladkokyselém nálevu (asi 300 g), 50 g rozpuštěného másla, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, tymián (nejlépe čerstvý)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky