Svatba

Vyberte si z 132 receptů

Prosinec 1., 2020
Nápoje studené

Slivovice s medem

1/2 l slivovice, 1/2 l tekutého medu
Číst dále »
0 komentářů

Mandlové kuličky bez přidaného cukru

Cukroví už začíná vonět všude kolem a vy byste ho letos rádi trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2020
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Zvěřina a ostatní maso

Bažant na víně s houbami

1 bažant, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 1 lžíce koření na divočinu (zvěřinu), 1 větší cibule, 1 sklenička konzervovaných hub v sladkokyselém nálevu (asi 300 g), 50 g rozpuštěného másla, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, tymián (nejlépe čerstvý)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 23., 2020
Sladká jídla

Kváskové koblihy

Nenechte se odradit časovou náročností těchto koblih. Čistého času příprava tolik nezabere, ale sličné koblížky potřebují svůj čas, aby byly opravdu vykutálené. Na kváskové koblížky budeme potřebovat: Na kvas: 25 g vlastnoručního kvásku, 20 g cukru, 90 g hladké mouky, 40 g vlažné vody. Na těsto pak: 110 g mléka, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 115 g změklého másla, 3 vejce, 10 g soli, 20 g rumu, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na obalení, náplň dle chuti
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 8., 2020
Moučníky nepečené

Limetkový nepečený cheesecake

Tento osvěžující lehký dezert se hodí nejen pro letní dny, ale oblíbíte si ho tak, že si jej budete chtít dopřávat pořád.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 2., 2020
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky