Svačina

Vyberte si z 398 receptů

24 srpna., 2018
Sladká jídla

Rychlé palačinky s banánem

1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Číst dále »
6 srpna., 2018
Sladká jídla

Jablečné pyré

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Číst dále »

Džem z třešní

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Dáme je do většího kastrolu, kam přisypeme i krystalový cukr s Gelfixem a kořením. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty. Ke konci vaření přidáme kyselinu citronovou s rumem a důkladně promícháme. Koření vylovíme lžící a ještě horký džem dáme do vymytých a vysušených skleniček. Uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Uchováváme v temnu a chladu. Poznámka: Místo třešní můžeme použít také višně.
Číst dále »
17 května., 2018
Pomazánky

Avokádová pomazánka

1 zralé avokádo, 2 kelímky sýra žervé (doporučujeme naše žervé Ranko COOP), 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 limetky (popř. citronu), sůl, mletý pepř
Číst dále »

Domácí nutella (čokoládovo-oříšková pomazánka)

100 g loupaných lískových oříšků, 200 g mléčné čokolády, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce medu, špetka mletého kardamomu
Číst dále »
17 dubna., 2018
Dětská jídla

Veselý chlebík

1 plátek chleba, oblíbená pomazánka (např. tvarohová s pažitkou), plátek kvalitního tvrdého sýra, plátky velmi kvalitní šunky, kousek mrkve, zelená a černá oliva, kousek kopru (pažitky atd.), list zeleného salátu (nemusí být)
Číst dále »

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »

Kokosový velikonoční beránek

Cukr, změklé máslo a vejce našleháme. Poté přidáme strouhaný kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia upečeme dozlatova (bude to trvat asi 40 minut – propečenost vyzkoušíme špejlí). Upečeného beránka necháme vychladnout a poté jej pocukrujeme. Místo očí mu dáme rozinky a kolem krku uvážeme barevnou mašli.
Číst dále »

Kaviárová srdíčka

plátky tmavého chleba, máslo, kaviár (může být jakýkoliv), citron, čerstvá pažitka na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky