Máme pro vás opravdu dokonalý recept na dýňové brownies – dezert, který provoní celou vaši kuchyni a jistě se po něm velmi rychle zapráší! Co budeme na dýňové brownies potřebovat? 150 g hořké čokolády (doporučujeme naši čokoládu COOP Premium), 2 lžíce kakaa, 1/3 hrnku másla, 1/2 hrnku cukru, 4 lžíce silné černé kávy, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, špetka muškátového oříšku, 1/2 lžičky soli, 1 a /1/2 hrnku dýňového pyré, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky a rozpuštěnou čokoládu na ozdobu (nemusí být).
Upečte tyto lahodné lívance po ránu a ujišťujeme vás, že celá vaše rodina se bude olizovat celý den. Budeme potřebovat: 4 lžíce čokoládové nebo lískooříškové pomazánky, 2 banány, 1 hrnek mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, 1 lžíce másla, trochu oleje na smažení (např. kokosového) a vlašské či jiné ořechy na posypání (nemusí být)
Spojení červené řepy a zelí vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší každého milovníka lehkých a zdravých jídel. 1 červená řepa, 1/2 sáčku kysaného zelí (popř. 1 sklenice zelí Dle Gusta), 3 mrkve, trochu kmínu a fenyklových semínek, 1 cibule, kousek křenu, 4 lžíce olivového oleje, sůl
Připravte si domácí protivirovou bombu ze zázvoru a kurkumy. Kromě léčivých účinků je totiž i chuťově výborná! Budeme potřebovat: 2 hrnky vody, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžičky čerstvé nastrouhané kurkumy (popř. 1 lžička sušené kurkumy v prášku), špetka cayenského pepře (popř. klasického mletého pepře), med a citronová šťáva (podle chuti)
Vydejte se na škvarkovou jízdu: z křupavého těsta s kysaným zelím a škvarky vznikají tyto tradiční zelňáky. 300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín, pepř
Máme pro vás recept na výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem! Budeme na ně potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku soli, 20 g droždí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka, 100 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrubozrnnou sůl a vajíčko na potření.
Také jsou všude kolem vás zralé šípky? Natrhejte si je a doma z nich udělejte zdravou a výtečnou zavařeninu! Připravíme si na ni: 1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžičky mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice a tuzemák.