Mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na 20 minut. Zcedíme a necháme vychladnout. Studenou ji rozmixujeme společně s oloupanými pomeranči v 1 litru vody. V dalším 1 litru vody svaříme krystalový cukr. Dále povaříme ještě 3 litry vody s kyselinou citronovou. Potom vše procedíme do větší nádoby a promícháme. Takto připravený džus vydrží v chladu více než týden. Poznámka: Stejně můžeme připravovat citronový džus, kde pomeranče nahradíme 2 citrony.
150 g rýže, 1 hrnek vody, 1 vanilkový lusk, 1 l čerstvého polotučného mléka Ranko, 4 lžíce medu, 1 lžička strouhané citronové kůry (z bio citronu), citronová šťáva z 1/2 citronu, džem nebo marmeláda na ozdobu