Snídaně

Vyberte si z 182 receptů

4 října., 2017
Sladká jídla

Americké lívance

2 větší vejce, špetka soli, 170 g hladké mouky, 1/2 lžíce prášku do pečiva, 350 ml mléka, 1 lžíce krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení, med nebo javorový sirup na polití
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2017
Moučníky pečené

Bezlepkový makovec

Pamatujete si stále na tradiční a poctivý makovec? Máme pro vás skvělý recept, který pracuje pouze s bezlepkovými surovinami, tudíž si jej mohou vychutnat i jedinci s alergií či nesnášenlivostí lepku.
Číst dále »
0 komentářů
30 března., 2017
Moučníky pečené

Ovesné placičky

Ze všech uvedených ingrediencí vytvoříme směs, kterou zalijeme zhruba 2 hrnky mléka a necháme nejméně hodinu odležet. Pak ze směsi vytvoříme menší či větší placičky, které pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Poznámka: Po upečení můžeme placičky potřít například povidly nebo ozdobit lžičkou jogurtu či zakysané smetany.
Číst dále »
0 komentářů
20 března., 2017
Sladká jídla

Rychlé lívanečky

Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne hladké a lité těsto. Poté těsto necháme zhruba 5 minut odstát. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme malou naběračkou těsto a lívanečky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky podáváme s džemem nebo s oslazeným tvarohem, ozdobené šlehačkou či ovocem.
Číst dále »
0 komentářů
14 února., 2017
Domácí výrobky

Domácí dětské piškoty

100 g másla, 100 g cukr moučka, 8 žloutků, 150 g hladké mouky
Číst dále »
1 komentář

Toast s tuňákem

4 plátky toustového chleba, 1 menší červená cibule, 1 rajče, 1 lučina, 1 až 2 lžíce bílého jogurtu, 4 listy zeleného salátu, 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (steak nebo kousky, ne drcený!)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2016
Domácí výrobky

Domácí paprikový sýr

Tvaroh si nahrubo nastrouháme, osolíme, přidáme mletou sladkou papriku a kmín. Řádně promícháme a dáme do alobalu. Ten vložíme do mísy, kterou zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo (na okno v létě, na topení v zimě). Necháme jej zde ležet asi čtyři dny a denně (!) jej promícháváme. Připravenost poznáme tak, že takto uleželý tvaroh by měl skoro “téci”. Poté si v hrnci rozpálíme máslo, tvaroh na něj vyklopíme a uvedeme téměř k varu. Plamen vypneme, vmícháme žloutek a sýr mícháme do zhoustnutí. Podle chuti ještě případně dosolíme a přelijeme do porcelánové mísy. Domácí sýr necháme ztuhnout v ledničce a podáváme jej se zeleninou a čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2016
Nápoje teplé

Čisticí čaj

Nálevový sáček zalijeme vařicí vodou a po 10 minutách vyluhování sáček vyjmeme. Ihned podáváme. Připravujeme vždy čerstvý šálek. Poznámka: Tento čaj obsahuje smetanku lékařskou, mátu peprnou a skořici, které podporují trávení, dále pak kopřivu, vřes a zelený čaj podporující vylučování.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky