Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku a podle chuti i trochu mleté skořice.
50 ml whiskey s vanilkovou příchutí, 25 ml šťávy z citronu, zástřik angustury/bitter, 40 ml sirupu kořeněný čaj, perlivá voda dle chuti na zjemnění, celá skořice, hvězdičky badyánu a špetka vanilky pro ozdobu
600 ml jablečného moštu, 1 jablko, skořice (celá nebo mletá), 1 hvězdička badyánu, 3 tobolky kardamomu, 3 velké panáky tuzemáku (doporučujeme náš tuzemák Marshall), 1/2 citronu, třtinový cukr či med (v množství podle chuti)
200 ml horké vody, 8 cl tmavého rumu, 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (dle chuti), 4 lžíce citronové šťávy, koření podle chuti (skořice, anýz, hřebíček), kolečko citronu a kousek skořice do každé sklenice na ozdobu
K voňavým Vánocům jistě neodmyslitelně patří sladký a hustý vaječný likér. Někteří ale jeho konzumaci raději vynechávají, například kvůli intoleranci laktózy. Nicméně tak tomu nutně nemusí být. Zkuste sáhnout po mléce kokosovém nebo třeba mandlovém a neodpírejte si již tuto vánoční lahůdku. Budeme potřebovat: 800 ml kokosového mléka, 5 žloutků, 1 celou skořici, 1 hvězdičku badyánu, špetku muškátového oříšku, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 ml tuzemáku.
Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej