Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Přišla na vás mlsná a a vy nemáte zrovna nic, čím byste ji nakrmili? Pak vyndejte pár čistých sklenic a vyzkoušejte tenhle lahodný dezert, po kterém se jen zapráší! Na 4 porce budeme potřebovat: 4 větší sklenice (například od marmelády), 2 hrnky ovoce dle chuti, ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku cukru (ideálně třtinového), 1 lžičku skořice, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 200 g másla, hrstku ovoce, mátu a šlehačku na ozdobu.
O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější chuť pro každého milovníka voňavého skořicového pečiva. Křupavý a křehký obal perfektně ladí s jemným krémem rozplývajícím se na jazyku s každým soustem. Na dánskou skořicovou rolku si připravíme: Na náplň: 250 g mascarpone, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 lžici mleté skořice a 1 lžičku vanilkového extraktu. Dále pak 1 listové těsto a navrch: rozinky podle chuti, 2 lžíce másla, 1 lžičku skořice a 1 lžíci třtinového cukru.
Na těsto: 125 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla/sádla, 1 žloutek, 2 lžíce třtinového cukru, 300 g hladké mouky, 20 g kostkového droždí, ½ lžičky soli Na posypání: rozpuštěné máslo, třtinový cukr, skořice