Na těsto: 125 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla/sádla, 1 žloutek, 2 lžíce třtinového cukru, 300 g hladké mouky, 20 g kostkového droždí, ½ lžičky soli Na posypání: rozpuštěné máslo, třtinový cukr, skořice
Tento vynikající kokosový cheesekace je pečený i nepečený. Korpus se totiž peče, zatímco náplň je nepečená. Výsledek je pak naprosto dokonalý! Na korpus si připravíme: 250 g kokosových sušenek (doporučujeme naše kakaové sušenky s kokosem Sladká tečka) a 125 g másla. Na náplň: 8 plátků želatiny, 1 konzervu vychlazeného kokosového mléka, 1 velký bílý smetanový jogurt, 400 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a 3 lžíce kakaa. Na ozdobu: trochu strouhané čokolády.
Baví vás snadné a chutné recepty jen z pár ingrediencí? Tak si připravte tyto výborné arašídové sušenky, na které budete potřebovat jen 3 suroviny! A to: 250 g arašídového másla (doporučujeme vyzkoušet naši arašídovou pomazánku Sladká tečka), 125 g mandlové mouky a zhruba 100 g javorového sirupu, medu nebo čekankového sirupu.
Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.