Oběd

Vyberte si z 517 receptů

6 června., 2024
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2024
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2024
Drůbež

Kuřecí kari

Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Saláty

Salát coleslaw

2 mrkve, 1 menší bílé hlávkové zelí, 1 cibule, menší celer, na zálivku: majonéza, hořčice, zakysaná smetana, sůl, pepř, ocet
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Saláty

Okurkový salát s avokádem

1 salátová okurka, 1 zralé avokádo, ledový salát, čerstvý kopr, olivový olej, citronová šťáva, pepř, cukr, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše) s povidly a mákem

Milují i vaše děti mák se sladkými povidly? Pokud ano, připravte jim ke Dni dětí tyhle skvělé placky a udělejte jim tak sobotní svátek přesně podle jejich gusta! Na lokše (placky) si připravíme: 800 g vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky a 1 lžičku soli. Dále pak: přepuštěné máslo ghí (na pečení placek), 200 g švestkových povidel (doporučujeme naše povidla Dle gusta), 100 g jemně umletého máku, 50 g moučkového cukru a máslo (na přelití).
Číst dále »
1 komentář
30 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Párečky v listovém těstě

1 balení listového těsta, asi 16 malých párečků (záleží na velikosti), 3 stroužky česneku, sůl, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky