Oběd

Vyberte si z 520 receptů

27 října., 2025
Polévky teplé

Gulášová polévka s paprikami

Silná, sytá a voňavá – tahle gulášová polévka není jen jídlo, ale rovnou poctivý zážitek z jednoho hrnce, který vás zahřeje až do morku kostí.
Číst dále »
20 října., 2025
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

Vyzkoušejte netradiční placky ze zelí – jednoduché, levné a přitom naprosto návykové. 1/2 kg polohrubé mouky, 3 vejce, voda, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 300 g čerstvého zelí, 1 mrkev, hrst nasekané zelené petrželky, 1 lžička prášku do pečiva a olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej z COOPu)
Číst dále »
20 října., 2025
Přílohy

Dušené červené zelí

Objevte, jak z červeného zelí vykouzlíte měkoučkou pochoutku s jemnou vůní jablka a koření… Ideální k podzimnímu stolu. 1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
20 října., 2025
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

Vydejte se na cestu za sytou klasikou – hovězí maso s zelím vás zaručeně nabije na chladné podzimní dny. 1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
20 října., 2025
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

Vůně uzeného masa a kysaného zelí, která provoní celou kuchyni — tahle poctivá zelňačka vás vrátí do časů babiččiných nedělních obědů. 500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
20 října., 2025
Zeleninová jídla

Škvarkové zelňáky

Vydejte se na škvarkovou jízdu: z křupavého těsta s kysaným zelím a škvarky vznikají tyto tradiční zelňáky. 300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín, pepř
Číst dále »

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

Když mrazivé ráno prosí o teplý talíř, tahle poctivá bramboračka z hrnce vykouzlí útulno i v duši. 2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
15 října., 2025
Zeleninová jídla

Zelný štrúdl

Křupavý závin plný kysaného zelí a slaniny — to je ideální spojení chuti a domácí tradice. 1 plát listového těsta, 100 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce řepkový oleje, kmín, sůl, mletý pepř, 1 červená paprika, vejce na pomazání
Číst dále »

Lilková kaše

Nevšední, přitom dokonale jednoduchá – lilková kaše, která promění obyčejný oběd v gurmánský zážitek. 2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky