Oběd

Vyberte si z 520 receptů

13 června., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí paličky na medu

8 až 10 kuřecích paliček, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce (olivového) oleje, 1 chilli paprička, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, asi 1/2 litru vody a sůl.
Číst dále »
13 června., 2025
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »

Cizrnové placičky Falafel

400 g cizrny (doporučujeme naši značku Varoma), 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl a mletý pepř, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, svazek zelené petrželky, olej na smažení
Číst dále »
10 června., 2025
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
2 června., 2025
Grilované pochoutky

Klobásky na pivě

10 kvalitních klobásek, 10 silnějších plátků slaniny, 1 dl černého piva, 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
Číst dále »
2 června., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »
2 června., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »

Domácí rybí prsty (rybičky)

Rybí prsty (rybičky): 4 až 5 brambor, 2 vejce (na uvaření), 300 ml mléka, 1 malá cibule (do mléka), 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 200 g filetu z lososa, 200 g filetu z bělomasé ryby (treska, pangas, makrela apod.), 50 g másla, 1 cibule (na osmažení), 1 lžíce worcesterské omáčky, sůl, mletý pepř, čerstvá zelená petrželka, hladká mouka, 2 vejce (na trojobal), strouhanka Dále: mražená zelenina (např. směs hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice), kousek másla, sůl
Číst dále »
21 května., 2025
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky