2 hrnky kulatozrnné rýže (např. značky Varoma), 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmazánu, 1/2 másla, sůl, bylinky na ozdobu
1 větší červená řepa (o hmotnosti asi 600 až 700 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 l vody či vývaru, 1/2 lžičky fenyklového semínka, 1/2 lžičky anýzu, sůl, mletý pepř, trochu balzamikového octa, 1 kelímek zakysané smetany, čerstvé bylinky na ozdobu
300 g těstovin (např. vřetena či fusilli), 2 konzervy tuňáka v oleji (nejlepší jsou celé kousky), asi 10 malých rajčátek, 100 g zelených oliv bez pecky, sůl, pepř, trochu balzamikového octa a šťávy z citronu, zelené bylinky (např. hladkolistá petrželka)
Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte! Na quesadillu s mletým masem si připravíme: 200 g mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, 2 vejce, 2 tortilly, 1/2 hrnku strouhaného cheddaru (popř. jiného tučnějšího tvrdého sýra), trochu čerstvého koriandru a půlka limetky k podávání.