Střední

Vyberte si z 451 receptů

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

Když mrazivé ráno prosí o teplý talíř, tahle poctivá bramboračka z hrnce vykouzlí útulno i v duši. 2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
15 října., 2025
Zeleninová jídla

Zelný štrúdl

Křupavý závin plný kysaného zelí a slaniny — to je ideální spojení chuti a domácí tradice. 1 plát listového těsta, 100 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce řepkový oleje, kmín, sůl, mletý pepř, 1 červená paprika, vejce na pomazání
Číst dále »

Šípková zavařenina

Také jsou všude kolem vás zralé šípky? Natrhejte si je a doma z nich udělejte zdravou a výtečnou zavařeninu! Připravíme si na ni: 1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžičky mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice a tuzemák.
Číst dále »
10 října., 2025
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Poctivý kuřecí vývar s nudličkami, jaký dělávala babička – to je chuť, která se neomrzí. Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »
2 října., 2025
Polévky teplé

Květáková polévka se sýrovými noky

Máte rádi květák? Dejte si s námi tuto vynikající květákovou polévku se sýrovými noky! Připravíme si: Na polévku: 1 menší květák, 1 cibuli, 2 střední brambory, muškátový oříšek, česnek, sůl, pepř, máslo, 1 kelímek smetany (12%) a zelenou petrželku na ozdobu. Na noky pak: 50 g eidamu, 3 lžíce hrubé mouky, 2 stroužky česneku a 1 vejce.
Číst dále »
2 října., 2025
Moučníky nepečené

Smažená jablka

Chcete chuťovku, která spojuje ovoce a dezert? Naučte se smažit jablka, která se rozplývají na jazyku. Připravíme si: 3 jablka, šťáva z citronu, mletá skořice, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 120 ml mléka, sůl, olej, 250 g hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr
Číst dále »
1 října., 2025
Drůbež

Pečené kuře s jablky

Rozvoňte domácnost vůní pečeného masa a šťavnatého ovoce – tenhle recept to umí dokonale. Připravíme si: 1 kuře, směs koření na pečené či grilované kuře, 4 jablka, 1/2 litru tmavého piva, 200 g másla, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Číst dále »
1 října., 2025
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
30 září., 2025
Moučníky pečené

Jablečný koláč s tvarohovým krémem

Máme tu podzim a s ním i sezónu výborných jablek. Upečte si proto s námi tento efektní a přitom jednoduchý jablečný koláč s tvarohovým krémem! Na koláč si připravíme: 1 balení listového těsta, 250 g polotučného tvarohu Ranko, 50 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 vejce, 60 g třtinového cukru (do krému), 1 balíček vanilkového cukru, 4 větší jablka, 30 g másla Ranko (na potření jablek), 2 lžíce třtinového cukru (na posypání), 2 lžičky mleté skořice a 2 lžíce meruňkové marmelády (na finální lesk).
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky