Střední

Vyberte si z 449 receptů

12 září., 2016
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme lilkové kostky a asi po 10 minutách míchání a smažení přihodíme i nasekaný česnek. Přilijeme vodu či vývar a dusíme asi 15 minut doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí s mletým pepřem a vmícháme do ní nastrouhaný parmazán. Nalijeme na talíře, přidáme zakysanou smetanu a podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
9 září., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové brownies

350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, vanilková esence
Číst dále »
6 září., 2016
Vepřové maso

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami

4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček, sůl, pepř
Číst dále »

Květákový salát s cizrnou

1 ks květáku, 1 plechovka cizrny, 150 g slaniny, 2 stroužky česneku, 1 svazeček čerstvé pažitky, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, sůl, pepř
Číst dále »

Špenátová polévka pro děti

asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného mléka, sůl, trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, kousek červené papriky a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
10 května., 2016
Drůbež

Tortila s kuřecím masem a fazolemi

4 ks kuřecích prsíček, sůl, koření na fajitas(nebo grilovací koření), olej, sterilované červené fazolky(nejlepší jsou v rajčatové omáčce), 2 stroužky česneku, 10 ks cherry rajčátek, 1 ks zelené papriky, 4 ks hotových placek tortila
Číst dále »
5 května., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
4 dubna., 2016
Pomazánky

Pěna z kuřecích jater

Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky