Těstoviny

Vyberte si z 36 receptů

Červen 18., 2021
Saláty, Těstoviny,

Osvěžující těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lasagne s tvarohem a špenátem

Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Promícháváme nožem, poté těsto hněteme důkladně rukama, dokud není úplně hladké. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout. Nyní se pustíme do náplně: Tu připravíme rozšleháním smetany, vejce, tvarohu a strouhaného parmazánu. Vmícháme rozmražený (resp. povolený) špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy. Těsto bez vaření vkládáme do formy a prokládáme připravenou tvarohovo-špenátovou náplní (vrchní vrsta bude z náplně). Navrstvené lasagne přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, kde zapékáme asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s krevetami a kokosovým mlékem

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, chilli, limetkovou šťávu a med. Promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme na skus uvařené těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a promícháme, aby se chutě propojily. Dozdobíme lístky čerstvých bylinek a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Těstovinový salát s tuňákem

300 g těstovin (např. vřetena či fusilli), 2 konzervy tuňáka v oleji (nejlepší jsou celé kousky), asi 10 malých rajčátek, 100 g zelených oliv bez pecky, sůl, pepř, trochu balzamikového octa a šťávy z citronu, zelené bylinky (např. hladkolistá petrželka)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 26., 2021
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a sýrem

300 g těstovin, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g mraženého hrášku, 1/2 hrnku vody nebo vývaru, sůl, hrubě mletý pepř a 150 g oblíbeného nastrouhaného sýra
Číst dále »
0 komentářů
Leden 26., 2021
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 25., 2021
Těstoviny

Těstoviny s tuňákem a olivami

Těstoviny dáme do osolené vroucí vody a uvaříme “na skus”. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Na pánvičku si dáme tuňáka (i s olejem), prolisovaný česnek, citronovou kůru i šťávu a olivy. Mírně opečeme (nesmíme moc, jinak by nám česnek zhořkl), přidáme rajčatový protlak a dochutíme mletým pepřem a případně solí. Smícháme s uvařenými těstovinami, posypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky