Polévky teplé

Vyberte si z 106 receptů

Listopad 9., 2021
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 29., 2021
Polévky teplé

Halloweenská dýňová polévka

1 kg moučnaté dýně (nejlépe Hokkaido), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 3/4 l vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1 lžíce kari koření, čerstvá chilli paprička (podle chuti), zakysaná smetana
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 29., 2021
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 l vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová polévka

Suchou cizrnu dáme do vlažné vody a necháme ji přes noc namočenou, aby zdvojnásobila objem. Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme doměkka (1 až 2 hodiny). Poté změklou cizrnu slijeme. V kastrolu si mezitím rozpustíme máslo, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, rajčata, 3/4 vařené cizrny (1/4 si necháme na později), římský kmín, čerstvě mletý pepř a ještě chvíli vše smažíme. Na poslední minutku přihodíme i nasekaný česnek a necháme rozvonět. Osmažený základ zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté přidáme smetanu a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Vhodíme schovanou vařenou cizrnou a ozdobíme trochou nasekané zelené petrželky. Cizrnovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 29., 2021
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brokolice, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření, 110 g nivy, bageta a máslo (na krutony)
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 29., 2021
Polévky teplé

Květáková polévka s nivou a opraženou slaninou

1 malý květák, 2 brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, sůl, drcený černý pepř, kousek muškátového oříšku, 150 g slaniny, 150 g nivy, bílá bagetka
Číst dále »
0 komentářů

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti). Na ozdobu: sušená rajčata, lístky čerstvé bazalky a černé sezamové semínko – nemusí být.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 28., 2021
Polévky teplé

Krémová kuřecí polévka

3/4 kg kuřecího masa na polévku (např. skelety, křídla apod.) 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 brambor, 4 stroužky česneku, sůl, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, 2 l vody, 200 ml smetany, kousek másla, trochu strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 28., 2021
Polévky teplé

Frankfurtská polévka

2 větší brambory, 3 kvalitní párky, 2 lžíce sladké mleté papriky, 3 lžíce sádla, hladká mouka, 1 a 1/2 l vývaru, mléko nebo sladká smetana, větší cibule, sůl, pepř, petrželka, chilli paprička
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky