Polévky teplé

Vyberte si z 105 receptů

Duben 17., 2015
Polévky teplé

Tomatová polévka

10 středně velkých rajčat, voda na spaření rajčat, 1 menší cibule, 1/2 lžičky sušené bazalky, asi 1/2 l vody (podle hustoty polévky), 2 lžíce olivového oleje, zakysaná smetana (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 9., 2015
Polévky teplé

Hříbková polévka ze sušených hříbků

2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky česneku, 150 g zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, pepř, trochu octa, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Březen 10., 2015
Polévky teplé

Rychlá fazolová polévka

1 cibule, trochu olivového oleje, 1 mrkev, 3 brambory, 3 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných bílých fazolí (mohou být i v tomatě), 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, kousek rozmarýnu (můžeme nahradit trochou majoránky) a trošku chilli (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Květáková polévka se sýrovými noky

Na másle si dozlatova osmažíme cibulku a přidáme k ní nakrájené brambory a květák. Posypeme solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Zprudka osmažíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nejsou brambory a květák uvařeny. Rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a zalijeme smetanou, přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. Noky: Vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a prolisovaným česnekem. Poprášíme moukou a vytvoříme tužší těsto, které nabíráme na lžíci a vkládáme do vroucí polévky. Necháme vařit cca  3 minuty poté polévku stáhneme z plamene. Bageta: Bagetu si rozpůlíme, potřeme ji česnekem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme k horké polévce jako přílohu.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 12., 2014
Polévky teplé

Třešňová polévka s krupicovými noky

Polévka: 3/4 kg zralých třešní, 1/2 l vody, 250 ml sladké smetany, 1 až 3 lžíce moučkového cukru, citronová šťáva Noky: 1 hrnek mléka, špetka soli, 1 lžíce másla, 100 g hrubé krupice, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
Únor 27., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky