Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit nalámané kousky čokolády na vaření. Podle chuti přidáme troškou mleté skořice a hotovou horkou čokoládu nalijeme do hrnků. Do každého hrnku vhodíme několik bonbónů marshmallows a ihned podáváme. Marshmallows se začnou pomalu rozpouštět, čokoládu osladí a udělají na ní krásnou pěnu. Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je například zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky. Tento dezert se nazývá Smore a recept na něj naleznete ZDE
1 lžíce sypaného černého čaje, 1/2 l vody, kousek (asi 3 cm) čerstvého zázvoru, 1 celá skořice, 3 hřebíčky, 2 kuličky černého nebo bílého pepře, 2 kuličky nového koření, pár semínek anýzu, kousek muškátového oříšku, 2 semínka kardamomu, 1/2 l mléka, třtinový cukr nebo med
150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku