Bramborové pokrmy

Vyberte si z 46 receptů

Leden 20., 2020
Bramborové pokrmy

Hanušky (bramboráky z Českého ráje)

750 g syrových brambor, ¼ l mléka (vyzkoušejte mléko Ranko), 2 vejce, sůl (např. jedlá sůl s jodem, KLasik), mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 8 stroužků česneku, škvarky (množství podle chuti), 5 až 6 vrchovatých lžic hladké mouky, sádlo na smažení (např. škvařené vepřové sádlo Varoma)
Číst dále »
0 komentářů

Dietní bramborový salát

700g brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 300 ml bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, celer, pepř, citron, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 10., 2019
Bramborové pokrmy

Zapékané brambory s tymiánem

8 brambor, 1 cibule, 300 g slaniny, 100 g másla, 200 g strouhaného sýra (např. goudy), sůl, 1 lžička tymiánu (čerstvého nebo sušeného), 2 vejce, 250 ml smetany
Číst dále »
0 komentářů

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině nebo rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tyto brambory s našimi grilovanými makrelami – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé hranolky s petrželkou

1 kg mražených hranolek, 1 litr řepkového oleje, sůl a hrst čerstvé zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů

Pečené pikantní brambory

800 g brambor, 1 lžička hrubě mletého chilli, 1/2 lžičky oregana, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky neloupaného česneku, sůl, pepř mletý (trojbarevný), čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 3 lžíce olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů

Opečené brambory s masem a žampiony

4 brambory, 300 g vepřového masa, 4 lžíce oleje, 200 g slaniny, 1 cibule, 10 ks malých žampionů, 1/2 l masového vývaru, sůl, pepř mletý, sojová omáčka, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky