S’mores – to je sladká americká legenda, která vznikla u táborových ohňů. Křupavé sušenky (nejčastěji grahamové), mezi nimi rozteklá čokoláda a dozlatova opečený marshmallow. Když do toho kousnete, křupne to, zavoní po karamelu a čokoládě… a v tu chvíli pochopíte, proč název vznikl z anglického „some more“ – protože jeden rozhodně nestačí.
Kdo neholduje příliš sladkým nápojům, ale přesto rád ve svém drinku uvítá trochu chuti, je pro něj okurková limonáda tou pravou volbou. Příprava je jednoduchá a osvěžení ohromné. Na výrobu 1 litru si nachystejte: 1 větší okurku, hrst lístků čerstvé máty, šťávu z jedné limetky, 1 lžíci cukru nebo medu (můžete vynechat), 1 litr vody (může být i sodovka), led, pár koleček citronu a limetky na ozdobu
1 šálek čerstvě vymačkané šťávy z citronu, 500 ml vychlazené perlivé vody, hrst čerstvých mátových listů, 100 g čerstvých malin, 4 lžíce třtinového cukru, led
Chcete si připravit osvěžující alkoholický koktejl? Tak sáhněte po něčem originálním, jako je tato skvělá sangria a jistě zabodujete! Na osvěžující jahodovo-citronovou sangrii si připravíme: asi 10 velkých jahod, 1 větší citron, pár lístků čerstvé máty, 1 láhev sladšího bílého vína, 1 hrnek bílého rumu, 3 hrnky méně sladké limonády, 1 hrnek šampaňského a led.
1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody