Rozpečený camembert (hermelín) nemusíme dělat jen v létě na grilu. Dopřejte si ho z trouby a to kdykoliv v roce! Budeme na něj potřebovat: 2 camemberty (vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 lžíce olivového oleje, rozmarýn (nemusí být), hrst vlašských ořechů, zavařené brusinky a bagetu.
Tento snadný koláč si zamilujete díky křehkému těstu a sladké jablečné náplni. A to nejlepší je, že náplň můžete měnit podle chuti, takže například místo jablek můžete použít hrušky a nikdy nešlápnete vedle!
Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej