asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 zakysaná smetana
250 g odtučněného tvarohu, 3/4 hrnku ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 1 lžíce medu, 150 g čerstvých nebo mražených jahod, borůvek či malin, bílý jogurt (na polití), med (na dochucení)
350 g těstovin (např. ve tvaru srdíček), 4 lžíce olivového oleje (na těstoviny), asi 15 cherry rajčátek, 300 g konzervovaného či kompotovaného chřestu, 100 g černých oliv, 1 lžíce olivového oleje (na česnek), 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi je přesně ten typ rychlého a jednoduchého jídla, které nás v únorové zimě příjemně potěší a zahřeje. Navíc se dá po vychladnutí proměnit i v chutný salát na druhý den. Na kuskus si připravíme: 150 g kuskusu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 8 naložených sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 125 g bílého sýra akawi (nejlépe Ranko), 1/4 okurky a čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka…)
Když se řekne „rybí pomazánka“, napadá vás „Ani náhodou!“? Tak to jste ještě nezkusili tuhle ze sardinek a tuňáka! Připravíme si na ni: 1 sardinky v oleji (vyzkoušejte naše sardinky Dle Gusta), 1 tuňáka v oleji (také doporučujeme značky Dle Gusta), 2 x žervé, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 natvrdo uvařené vejce, šťávu z ½ citronu, sůl a mletý pepř.