Svačina

Vyberte si z 398 receptů

6 května., 2024
Moučníky pečené

Veganská bábovka

Tato skvělá bábovka je bez jakýchkoliv živočišných produktů a je tedy vhodná pro vegany. Ovšem je tak vláčná, že si ji zamiluje každý bábovkový milovník, a věříme, že rozhodně vejce, kravské mléko ani máslo postrádat nebude. Na veganskou bábovku si připravíme: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek kokosového mléka (nebo rýžového či mandlového), 1 větší banán, 1/2 hrnku oleje, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 lžíci kakaa (doporučujeme COOP Premium) a moučkový cukr na posypání.
Číst dále »
1 května., 2024
Sladká jídla

Vafle s ovocem

Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.
Číst dále »
25 dubna., 2024
Moučníky pečené

Citronový chlebíček

Vyzkoušejte tento snadný recept na vláčný a velmi netradiční citronový chléb. Doplňte jej domácí marmeládou či jemným citronovým krémem a skvělou svačinu nebo dezert máte na světě. Budeme potřebovat: 120 g másla, 2 vejce, 1 a ¼ hrnku cukru krupice, 1 a ½ hrnku hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 1/2 hrnku mléka a 1 větší citron.
Číst dále »

Polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, trochu citronové šťávy, kousek másla, čerstvá zelená petrželka či jiné bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
22 dubna., 2024
Moučníky pečené

Dánská skořicová rolka

O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější chuť pro každého milovníka voňavého skořicového pečiva. Křupavý a křehký obal perfektně ladí s jemným krémem rozplývajícím se na jazyku s každým soustem. Na dánskou skořicovou rolku si připravíme: Na náplň: 250 g mascarpone, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 lžici mleté skořice a 1 lžičku vanilkového extraktu. Dále pak 1 listové těsto a navrch: rozinky podle chuti, 2 lžíce másla, 1 lžičku skořice a 1 lžíci třtinového cukru.
Číst dále »
18 dubna., 2024
Moučníky pečené

Kokosový cheesecake

Tento vynikající kokosový cheesekace je pečený i nepečený. Korpus se totiž peče, zatímco náplň je nepečená. Výsledek je pak naprosto dokonalý! Na korpus si připravíme: 250 g kokosových sušenek (doporučujeme naše kakaové sušenky s kokosem Sladká tečka) a 125 g másla. Na náplň: 8 plátků želatiny, 1 konzervu vychlazeného kokosového mléka, 1 velký bílý smetanový jogurt, 400 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a 3 lžíce kakaa. Na ozdobu: trochu strouhané čokolády.
Číst dále »
12 dubna., 2024
Domácí výrobky

Domácí bylinkové máslo ze smetany

Máte rádi bylinkové máslo? Můžete si jej připravit ze smetany, nebo narychlo – rovnou z klasického másla. Výborné jsou obě! Na to poctivé domácí budeme potřebovat: 2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku) – nejlépe naši značku Ranko, sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitku, petrželku, kopr, tymián, bazalku apod.)
Číst dále »
11 dubna., 2024
Moučníky pečené

Arašídové cookies (sušenky)

Baví vás snadné a chutné recepty jen z pár ingrediencí? Tak si připravte tyto výborné arašídové sušenky, na které budete potřebovat jen 3 suroviny! A to: 250 g arašídového másla (doporučujeme vyzkoušet naši arašídovou pomazánku Sladká tečka), 125 g mandlové mouky a zhruba 100 g javorového sirupu, medu nebo čekankového sirupu.
Číst dále »
10 dubna., 2024
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky