Pro gurmány

Vyberte si z 501 receptů

Fazolové brownies

500 g červených fazolí v plechovce, 1 banán, 1 hrnek celozrnné nebo ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 2 lžíce kakaa, 4 lžíce třtinového cukru nebo medu, 2/3 hrnku mléka, 3 lžíce olivového nebo kokosového oleje, 100 g vysokoprocentní hořké čokolády, 1/2 vanilkového lusku, 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, olej (na vymazání plechu), hrubá mouka (na vysypání plechu) a rozpuštěná čokoláda na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
9 září., 2025
Moučníky pečené

Banánové brownies s chipsy

Brownies, které křupe? Jde to! Uvnitř je totiž díky banánům krásně vláčné a navrch má křupavé chipsy, které k brownies dokonale sedí! Na banánové brownies s chipsy si připravíme: 200 g hořké čokolády, 150 g másla, 3 banány, 200 g třtinového cukru, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 150 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, sůl a 150 g chipsů (doporučujeme naše solené bramborové lupínky Křupeto)
Číst dále »
9 září., 2025
Moučníky pečené

Sušenky s cornflakes

Tyhle sušenky s kukuřičnými lupínky nemají chybu! Vlastně… mají. Nebudete s jejich zobáním chtít přestat! Na sušenky s cornflakes si připravíme: ½ měkkého másla (125 g), 80 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 100 g rozinek, ½ lžičky mleté skořice, trochu vanilkového extraktu a 100 g kukuřičných lupínků (doporučujeme naše cornflakes Nový Den).
Číst dále »

Skládané pečené brambory s bylinkami

Tenčí plátky brambor prokládané bylinkovým máslem a česnekem — to je jednoduchý způsob, jak proměnit běžnou přílohu na něco výjimečného. Připravíme si: 8 větších brambor, 2 lžíce přepuštěného másla ghí, sůl, pepř, 8 stroužků česneku, sladkou papriku, bylinky podle chuti (např. rozmarýn či oregano), trochu strouhaného sýra a olej ve spreji s bylinkami COOP Premium
Číst dále »
5 září., 2025
Polévky teplé

Polévka z červené řepy a cizrny

Spojení červené řepy a cizrny vytváří nečekaně lahodnou polévku plnou chuti a barev. Dejte si s námi. Připravíme si: 2 menší červené řepy, 2 menší brambory, 200 g cizrny (vařené nebo z konzervy), 500 ml zeleninového vývaru, trochu římského kmínu, sůl, mletý pepř a citron (k ochucení), zakysaná smetana (k podávání)
Číst dále »
5 září., 2025
Pomazánky

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Zdravá, rychlá a lehká pomazánka, která jistě potěší chuťové buňky každého milovníka červené řepy. Budeme potřebovat: 250 g předvařené červené řepy, 1 vanička (nízkotučného) tvarohu, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule a sůl s pepřem podle chuti.
Číst dále »

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »

Risotto s červenou řepou

2 hrnky kulatozrnné rýže (např. značky Varoma), 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmazánu, 1/2 másla, sůl, bylinky na ozdobu
Číst dále »

Carpaccio z červené řepy

2 větší (popř. 4 menší) červené řepy, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, mletý pepř, svazek rukoly, 50 g piniových (popř. slunečnicových) semínek, 100 g parmazánu (můžeme nahradit kozím sýrem)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky