Pro gurmány

Vyberte si z 494 receptů

20 března., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
18 března., 2025
Drůbež

Špízy s tofu

Na špízy: 4 balíčky tofu, sojová omáčka, zelenina podle libosti (červená paprika, cuketa, červená cibule…) a olej na smažení (např. řepkový).
Číst dále »
18 března., 2025
Moučníky pečené

Jablečný koláč (Apple pie)

Těsto: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, trochu soli, 1/3 studené Hery, 1/3 studeného másla, 1/3 hrnku ledové vody Náplň: 7 jablek, trochu citronové šťávy, 200 g krupicového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, trochu mleté skořice Dále: kousek másla (nad náplň), 1 vejce (na potření)
Číst dále »
18 března., 2025
Nápoje studené, Raw,

Domácí kešu mléko

1 hrnek kešu oříšků, 4 hrnky vody, med nebo datlový sirup (podle chuti)
Číst dále »
11 března., 2025
Saláty

Jarní salátek s pečenou řepou

Svěží a do pár minutek hotový salát plný vitamínů a antioxidantů, to je výborná volba na pohodovou jarní večeři. Na salát si připravíme: 2 předvařené řepy, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 100 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), mísu čerstvých listových salátů (dle chuti polníček, rukola, ledový salát, římský salát), ořechy (např. vlašské) nebo semínka (např. slunečnicová), 2 lžíce balsamica, sůl, pepř a citronovou šťávu na dochucení.
Číst dále »
11 března., 2025
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pěna z bílé čokolády

Odměňte kohokoliv (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pomerančové želé

Zbyly vám doma po přípravě pomerančového džusu slupky od pomeranče? Dnes vám ukážeme, jak i takovýto odpad můžeme využít, a to k přípravě originálního želé.
Číst dále »

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky