Pro gurmány

Vyberte si z 469 receptů

28 prosince., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Topinka s pošírovaným vejcem

Také vás už nudí klasická topinka s česnekem? Vyzkoušejte tuhle delikatesu se špenátem a pošírovaným vejcem. Nepohrdne jí žádný gurmán.
Číst dále »
0 komentářů
6 prosince., 2017
Hovězí maso

Chili s masem (chili con carne)

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, poté ji na olivovém oleji v hrnci zpěníme společně s jemně nasekaným česnekem. Na pánvičku s trochou oleje si dáme mleté maso s drceným kmínem a zprudka orestujeme (restujeme tak dlouho, dokud mleté maso neztratí svou růžovou barvu). Poté přidáme k cibuli a česneku. K masové směsi  dále přidáme rajčata, najemno nakrájenou papriku a kukuřici. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, chilli a sladkou paprikou. Dusíme přibližně 20 minut (pokud je masová směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody). Poté přimícháme scezené fazole a necháme ještě asi 10 minut provařit. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
5 prosince., 2017
Saláty

Salát s hovězím masem

300 g zadního hovězího masa (steak), 2 lžíce olivového oleje, hrubě mletý pepř, 1 sáček mražené zeleniny (nějaká asijská směs – tence nakrájená zelenina), kousek másla, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, asi 10 cherry rajčátek, 100 g čerstvých salátových listů, 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy, 1 lžička cukru, trochu rybí omáčky, sůl
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2017

Dýňový puding

1 menší dýně hokkaido, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetka skořice, špetka muškátového oříšku, med
Číst dále »
0 komentářů
6 října., 2017
Pomazánky

Paštika z vepřových jater

2 housky, 600 g vepřových jater, 2 bílky, 2 lžíce paštikového koření, sůl, mletý černý pepř, máslo na vymazání
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Červená řepa s nivou

Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a přesto tak lahodnou chutí. Ideální na lehkou večeři nebo jako netradiční příloha k masu.
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2017
Omáčky a dresinky

Asijská zázvorová omáčka

5 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 2 chilli papričky, 1 hrst koriandru, 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky, 5 lžic oleje
Číst dále »
0 komentářů
14 srpna., 2017
Moučníky pečené

Limetkový koláč s tvarohem

Těsto: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g změklého másla (např. máslo Ranko) Náplň: 4 kostky měkkého tvarohu (doporučujeme např. polotučný tvaroh Ranko), 140 g krupicového cukru, 5 vajec (bíky a žloutky zvlášť), trošku soli, 2 chemicky neošetřené (bio) limetky
Číst dále »
0 komentářů
11 července., 2017
Ryby a mořské plody

Mangový salát s krevetami

1 větší mango, 15 ks tygřích krevet, 250 g listového salátu, 1 až 2 lžíce medu, bílá cibulka, 1 zelená paprika, 1 citron, 1 kousek čerstvého zázvoru, 500 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky