Milujete vafle? My ano, a tento recept z jogurtového těsta s ovocnou omáčkou je náš nejvíc oblíbený! Na jogurtové vafle přelité ovocnou omáčkou si připravíme: Na těsto: 300 g bílého jogurtu, 2 vejce, 60 g rozpuštěného medu, trošku dřeně z vanilkového lusku (popř. 1 vanilkový cukr), 1 lžička mleté skořice (nemusí být), 1 lžička citronové kůry, 1/2 lžičky soli, 100 g špaldové mouky, 80 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody na pečení, 30 g kukuřičného škrobu a 100 g rozpuštěného másla. Na omáčku k přelití: ovoce dle chuti (jahody, maliny, borůvky, ostružiny atd.) a vyšlehaná šlehačka.
Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 140 g krupicového cukru, špetka soli, 200 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 velká vejce, 200 g borůvek