Oběd

Vyberte si z 520 receptů

29 září., 2025
Sladká jídla

Jablečná žemlovka

12 rohlíků, 3/4 litru mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 200 g másla, 150 g domácího vanilkového cukru – náš recept na něj naleznete ZDE, mletá skořice, hrst rozinek, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
24 září., 2025
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

Krémová brokolicová polévka s nivou – to je bleskový oběd nebo večeře, který zahřeje a zasytí! Připravíme si na ni: 6 lžic olivového oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 brokolici, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření (doporučujeme značku Ranko), 100 g nivy (také Ranko), bageta a máslo (na krutony).
Číst dále »
24 září., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře. Na pečené batáty s jablky si připravíme: 3 středně velké batáty, 1 větší jablko, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 lžíci vody, 2 lžíce másla, 1/4 hrnku sekaných vlašských ořechů a špetku mletého hřebíčku.
Číst dále »
19 září., 2025
Ryby a mořské plody

Treska na česneku a rajčatech

400 g filé z tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 1 plechovka loupaných konzervovaných rajčat, 1 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka či tymián), sůl, trochu cukru
Číst dále »
18 září., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí paličky na medu

8 až 10 kuřecích paliček, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce (olivového) oleje, 1 chilli paprička, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, asi 1/2 litru vody a sůl.
Číst dále »
16 září., 2025
Drůbež

Kuřecí maso se zázvorem

500 g kuřecího masa, 3 červené cibule, 100 g čerstvého zázvoru, 1 dl olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Číst dále »
15 září., 2025
Polévky teplé

Batátová polévka se zázvorem

2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský kmín
Číst dále »
11 září., 2025
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

Znáte francouzskou cibulačku s vínem a bagetkou zapečenou se sýrem? Připravte se na explozi chutí – vyniká svou plnou chutí a zaručeně zaujme i zasytí. Budeme na ni potřebovat: 1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíci krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílou bagetu a 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko).
Číst dále »
10 září., 2025
Drůbež

Kuřecí řízky obalené v chipsech s batáty

I výživoví poradci by vám potvrdili, že jednou za čas můžeme zhřešit a dát si jídlo, které není na 100% zdravé – jako třeba tyto řízky obalené v chipsech. Jejich nezdravost alespoň vykompenzujeme dietním kuřecím masem, pečením v troubě a přílohou z nutričně bohatých batátů. 4 kuřecí řízky, pepř, 1 hrnek acidofilního mléka, 2 stroužky česneku, 200 g chipsů (doporučujeme naše solené brambůrky Křupeto), trochu oleje (nejlépe ve spreji), 2 batáty, sůl, máslo a 4 jarní cibulky.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky