Oběd

Vyberte si z 520 receptů

14 dubna., 2025
Drůbež

Kuřecí plněný řízek Cordon Bleu

2 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, 2 silnější plátky šunky, 2 silnější plátky tvrdého sýra (vyzkoušejte náš ementál COOP Premium), hladká mouka, vejce, strouhanka, olej + kousek másla na smažení, citron
Číst dále »
10 dubna., 2025
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
9 dubna., 2025
Těstoviny

Špagety Carbonara

Chcete rychlou, poctivou a neuvěřitelně chutnou večeři? Udělejte špagety carbonara, kterým nikdo neodolá. Připravíme si na ně: 250 g těstovin (např. vaječných špaget Varoma nebo semolinových špaget COOP Premium), 1 lžíci olivového oleje, 200 g anglické slaniny (doporučujeme naši slaninu De Gusta), 1 malý stroužek česneku, 4 žloutky, 100 g strouhaného sýra (nejlépe se hodí parmazán), sůl, hrubě mletý pepř a čerstvou zelenou petrželku na ozdobu.
Číst dále »

Květákový koláč

Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také ještě zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový), sůl a pepř.
Číst dále »

Špenátová omeleta

Nejprve si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a špetkou nastrouhaného či mletého muškátového oříšku. Vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem a poklademe špenátovými listy. Omeletu opečeme dozlatova, na poslední minutku pečení pak přesypeme nastrouhaným sýrem. Přendáme na talíře a ihned podáváme.
Číst dále »
4 dubna., 2025
Saláty

Salát Niçoise

Salát Niçoise je známým a oblíbeným francouzským salátem. Pojďte jej vyzkoušet s námi!
Číst dále »
28 března., 2025
Přílohy

Pohanka se špenátem a žampiony

Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Poté plamen úplně vypneme a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou zcela dojít. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme pokrájené žampiony. Asi po 5 minutách opékání dozlatova k nim přihodíme lístky špenátu a prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme poslední minutku, aby se chutě propojili. Takto připravenou směs vmícháme do uvařené pohanky a hotový pokrm můžeme podávat. Samotný, nebo jako přílohu.
Číst dále »

Polévka z mungo fazolí

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Číst dále »
24 března., 2025
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky