Oběd

Vyberte si z 520 receptů

Langoše s uzeným masem

Těsto na langoše: 4 dl mléka, 1 kostka droždí, 500 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička cukru Dále: olej na smažení, 200 g uzeného masa, 6 stroužků česneku, 200 g tvrdého sýra, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
24 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
24 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rychlá kari rýže

200 g rýže basmati (vyzkoušejte naši značku Varoma), 2 lžíce oleje, 1 lžíce kari, hrst mraženého hrášku, 50 g nasucho opražených kešu ořechů, citronová šťáva, pro milovníky pálivých pokrmů 1 chilli paprička, zbytky grilovaného nebo pečeného kuřete
Číst dále »

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Bramborové pokrmy

Bramborový quiche (koláč)

Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
20 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »

Čočková sekaná

Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou, kterou vložíme do předem vymaštěněho pekáče. Pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů Celsia. Podáváme například s bramborovou kaší.
Číst dále »
17 ledna., 2025
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky