Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu necháme překapat přes řídké plátno, přidáme do ní cukr a znovu ji necháme povařit, dokud se cukr nerozpustí (7 až 10 minut). Do horké šťávy vlijeme připravenou instantní kávu a po vychladnutí tuzemák. Likér plníme do čistých a dobře uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladu a temnu.