Chcete chuťovku, která spojuje ovoce a dezert? Naučte se smažit jablka, která se rozplývají na jazyku. Připravíme si: 3 jablka, šťáva z citronu, mletá skořice, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 120 ml mléka, sůl, olej, 250 g hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr
6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, ½ hrnku mléka, 3 lžíce oleje, trochu hrubé mouky (na vysypání formy), kousek másla (na vymazání formy) + 80 g másla (na přelití koláče), trochu tuzemáku, 3 lžíce cukru
Představte si, jak se jemná slast zkaramelizovaných hrušek prolíná s křupavostí ořechů a výraznou chutí nivy – tohle není obyčejný salát, ale symfonie sladká, slaná a štiplavá zároveň. Na hruškový salát se sýrem a ořechy si připravíme: 3 hrušky, 1 lžíci másla, 50 g vlašských ořechů, 5 lžic cukru, 50 g listového salátu (různé druhy), 100 g modrého plísňového sýra (např. nivy) a balzamikový ocet.
Brownies, které křupe? Jde to! Uvnitř je totiž díky banánům krásně vláčné a navrch má křupavé chipsy, které k brownies dokonale sedí! Na banánové brownies s chipsy si připravíme: 200 g hořké čokolády, 150 g másla, 3 banány, 200 g třtinového cukru, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 150 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, sůl a 150 g chipsů (doporučujeme naše solené bramborové lupínky Křupeto)