Střední

Vyberte si z 450 receptů

26 července., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Špenátové noky z krupičky

Chcete tip na rychlé, zdravé a navíc úžasně chutnající jídlo? Pak špenátové noky z jemné krupičky jsou jasná volba! Na noky si připravíme: Na těsto: 1/2 litru mléka, 80 g másla, 220 g jemné krupičky (doporučujeme naši krupičku Babyland), sůl, trochu tymiánu, 2 hrsti čerstvého špenátu, hrst čerstvé bazalky a 2 vejce. Navrch pak: kousek rozpuštěného másla a tvrdý sýr.
Číst dále »

Nepečené veganské brownies

Přinášíme vám recept na skvělé nepečené veganské brownies, na kterém si jistě pochutnáte, i pokud vegany nejste. Na brownies si připravíme: Na těsto: 2 hrnky vypeckovaných (!) sušených datlí, 1 a 1/2 hrnku vlašských ořechů, 3 lžíce kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium), 1 lžíci vanilkového extraktu (popř. (popř. dřeň z vanilkového lusku), 1 lžící kokosového oleje a 1/2 lžičky soli. Na polevu pak: 1/2 hrnku kakaa, 2 lžíce medu nebo javorového sirupu, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a 2 lžíce kokosového oleje.
Číst dále »
19 července., 2024
Mleté maso

Plněné a zapečené cukety

2 dlouhé cukety, olivový olej, 3 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu drceného kmínu, 1 lžička provensálského koření, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 4 lžíce rajského protlaku
Číst dále »
10 července., 2024
Rýžové pokrmy

Rizoto se sušenými rajčaty

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 400 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 3 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, cca 1 litr vývaru, sklenička naložených sušených rajčat v oleji, sůl, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
4 července., 2024
Zeleninová jídla

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Jednoduchá a lehká večeře, která je vhodná nejen pro milovníky vegetariánské kuchyně. Připravíme si na ni: 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 mozzarellu, 1 malou cibuli, 1 lžíci balzamikového octa, olivový olej, sůl, mletý pepř, bylinky (např. provensálské) a kapary (nemusí být).
Číst dále »

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku a 3 menší cibule.
Číst dále »
4 července., 2024
Bezmasá jídla

Vaječná omeleta (frittata) s žampiony a fazolkami

3 žampiony, 100 g zelených fazolek v nálevu, 8 vajec, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g sýra (např. čedaru), 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
26 června., 2024
Mleté maso

Rajčatová omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka: 5 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší plechovka sterilovaných loupaných rajčat, voda nebo masový vývar (cca 1 litr), sůl, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, malá konzerva rajského protlaku, 1 lžíce cukru, 1/2 lžičky mleté skořice Masové koule: 500 g mletého masa, 2 vejce, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 3 stroužky česneku, sůl, nať zelené petrželky, majoránka, pepř, 1 lžička mleté papriky, olej na smažení
Číst dále »
12 června., 2024
Bezmasá jídla

Vegetariánský burger

Fazole včetně nálevu rozmačkáme vidličkou na kaši. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Smícháme s fazolemi, přidáme chia semínka a ochutíme solí s pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Necháme ve směsi nasáknout chia semínka – zhruba hodinku. Poté tvarujeme burgery, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Bulky (housky) rozkrojíme a opečeme na trošce másla. Poté vrstvíme zeleninu i opečený burger mezi housky. Podle chuti přidáme dresing nebo majonézu, spíchneme špejlí a ihned podáváme.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky