asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 zakysaná smetana
250 g polotučného tvarohu (vyzkoušejte některý z našich tvarohů Ranko), 50 g másla o pokojové teplotě, 2 uvařená vejce, 2 najemno nastrouhané mrkve, trochu nastrouhaného zázvoru (nemusí být), sůl, pepř, bylinky (např. jarní cibulka nebo čerstvý koriandr) na chuť i ozdobu
250 g odtučněného tvarohu, 3/4 hrnku ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 1 lžíce medu, 150 g čerstvých nebo mražených jahod, borůvek či malin, bílý jogurt (na polití), med (na dochucení)
Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi je přesně ten typ rychlého a jednoduchého jídla, které nás v únorové zimě příjemně potěší a zahřeje. Navíc se dá po vychladnutí proměnit i v chutný salát na druhý den. Na kuskus si připravíme: 150 g kuskusu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 8 naložených sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 125 g bílého sýra akawi (nejlépe Ranko), 1/4 okurky a čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka…)
Chystáte se připravit pro svou lásku romantickou večeři a přemýšlíte nad něčím novým a netradičním? Pokud nepatříte zrovna mezi milovníky horkých a poctivých polévek, za to na sladkém si pochutnáte kdykoliv, pak vyzkoušejte ovocnou studenou polévku. Je zdravá, lahodná a nebude vám po ní těžko. Na dvě porce budeme potřebovat: 200 g jahod, 50 g borůvek, 50 g malin, 3 lžíce vody, hrst lístků máty + na ozdobu, 100 g cukru krupice, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce mascarpone + na ozdobu
350 g těstovin (např. ve tvaru srdíček), 4 lžíce olivového oleje (na těstoviny), asi 15 cherry rajčátek, 300 g konzervovaného či kompotovaného chřestu, 100 g černých oliv, 1 lžíce olivového oleje (na česnek), 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř