Jednoduché

Vyberte si z 907 receptů

30 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka z potočnice a smetany

100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Číst dále »
30 dubna., 2025
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Co si dnes udělat pomazánku z pečených paprik? Nejenže je opravdu snadná na přípravu, ale její výrazná a výborná chuť vás mile překvapí. Navíc ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku! Budeme potřebovat: 4 červené papriky, 200 g krémového sýra (například žervé Ranko), trochu zelených bylinek (pažitky, petrželky…), 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
Číst dále »
30 dubna., 2025
Sladká jídla

Ovesné lívanečky s ovocem

60 g ovesných vloček, asi 25 g vlašských nebo lískových ořechů, 1 lžíce kakaa (např. kakao COOP Premium), 2 vejce, 6 lžic bílého jogurtu (doporučujeme jogurt Ranko), 2 lžíce medu, trochu vody, olej na smažení, zakysaná smetana a ovoce podle chuti na ozdobu
Číst dále »
29 dubna., 2025
Polévky teplé

Rukolová polévka s mozzarellou

Krémová rukolová polévka s mozzarellou je svěží, lehká a hotová za pár minut. Spojení pikantní rukoly, jemné zakysané smetany a šťavnatých mozzarellových kuliček vás dostane hned při prvním soustu. Na polévku si připravíme: 3 jarní cibulky, 1 lžíci másla, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g rukoly, hrst čerstvé petrželky nebo bazalky, sůl, pepř, šťávu z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany a mozzarellu (nejlépe v mini kuličkách – třeba COOP Premium).
Číst dále »

Bleskové špagety s tuňákem

Oběd bohatý na bílkoviny, který máte na talíři do deseti minut – to jsou špagety s tuňákem. Na dvě porce si připravíme: 200 g špaget (vyzkoušejte spaghetti COOP Premium), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 g cherry rajčat, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučujeme tuňáka ve vlastní šťávě COOP Premium), 4 lžíce krémového sýra (např. žervé Ranko), sůl, pepř a hrst čerstvé bazalky.
Číst dále »
23 dubna., 2025
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Máme pro vás tip na skvělou pikantní rajčatovou polévku, kterou budete mít díky loupaným rajčatům bleskurychle hotovou! Její pálivost záleží jen na tom, co máte rádi. A i kdyby vám náhodou s chilli papričkou „ujela ruka”, nebojte se, kokosové mléko polévku zase krásně zjemní a váš jazyk zchladí. Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jedno, zda budou celá nebo krájená), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru a kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou). Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jednou, zda budou celá nebo krájená, nejlepší jsou však od nás COOP Premium), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru, kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou), pár vlašských ořechů (nemusí být) a řapíkatý celer či zelenou petrželku na ozdobu. 
Číst dále »
22 dubna., 2025
Pomazánky

Vajíčková cottage pomazánka

Zbyla vám po Velikonocích nějaká vykoledovaná uvařená vajíčka? Proměňte je během chvilky v lahodnou pomazánku s cottage sýrem! Připravíme si: 1 kelímek sýru cottage (200 g) – doporučujeme náš Cottage cheese COOP Premium, 1 žervé sýr (např. Ranko), 4 vejce natvrdo, 1 malou cibuli, 1 lžíci dijonské hořčice, bylinky podle chuti (pažitka, medvědí česnek…), sůl, mletý pepř, citronovou šťávu a na ozdobu ředkvičky či klíčky.
Číst dále »
21 dubna., 2025
Velikonoční pokrmy

Smažené pampelišky

asi 6 vajec, 1 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, trochu soli a řepkový olej na smažení
Číst dále »
21 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky