Vánoční pečivo a cukroví

Vyberte si z 40 receptů

Šuhajdy

Už máte sice napečeno, ale něco by se vám do vaší kolekce vánočního cukroví ještě hodilo? Tak vyzkoušejte šuhajdy! Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času a přitom je skvělé. Připravíme si na ně: Na čokoládové košíčky: 250 g čokolády na vaření a 130 g rostlinného tuku. Na náplň pak: 100 g rostlinného tuku, 100 g mletých lískových oříšků, 150 g moučkového cukru, 1/2 dl tuzemáku (vyzkoušejte naši značku Marshall), 1/2 dl mléka a mandle nebo kokos na ozdobu.
Číst dále »

Rychlé vanilkové rohlíčky bez ořechů

Také milujete vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento recept, který je vhodný kdykoliv a pro kohokoliv – i pro alergiky s intolerancí na ořechy. Budeme potřebovat: Na těsto: 450 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, ½ vanilkového lusku (případně 1 balíček vanilkového cukru), 4 žloutky a 230 g másla. Na obalování pak: 100 g moučkového cukru a ½ balíčku vanilkového cukru.
Číst dále »

Slepované ořechy

Slepované ořechy vám přinesou pořádný vánoční luxus — křehké skořápky a jemná čokoládová náplň jsou kombinace, která nikdy nezklame. Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů Náplň: 1 čokoláda na vaření, 1 dl mléka, 120 g cukru, 50 g kakaa, 50 g mletých ořechů, 100 g másla Na ozdobu: čokoládová poleva
Číst dále »

Linecké cukroví s džemem

Ochutnejte kouzlo Vánoc v každém soustu. S tímto receptem se vrátíte do dětství a do kuchyně se rozlije vůně pravých svátků. 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Číst dále »

Maminčiny vanilkové rohlíčky

Vyzkoušejte pravé vánoční kouzlo — naše maminky umí nejlepší vanilkové rohlíčky a recept na ně nám prozradily… 280 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g najemno umletých lískových či vlašských oříšků, 200 g másla, 2 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 4 vanilkové cukry a cca 50 g cukru moučka (na obalení hotových rohlíčků)
Číst dále »

Vosí hnízda (vosí úly)

Připravte si hnízda sladkého potěšení a vykouzlete v kuchyni pravou vánoční atmosféru. Budeme potřebovat: Na těsto: 1 balíček dětských piškotů (odebereme 33 kousků), 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 bílek, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce tuzemáku a 30 g namletých vlašských ořechů. Na náplň: 120 g másla, 2 lžíce tuzemáku, 2 lžíce vanilkového cukru a 2 žloutky. Dále pak: krystalový cukr (na obalování kuliček a vysypání formiček) a tuzemák (na piškoty).
Číst dále »

Linecké cukroví s nutellou

Linecká klasika v moderním kabátku? S lískooříškovou pomazánkou chutná ještě líp a zvládne ji opravdu každý. Těsto:  350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella nebo jiná lískooříšková pomazánka, moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Číst dále »

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

Pokud budete chtít letos zkusit něco jiného, nebojte se – tyto pohankové vanilkové rohlíčky si zamilujete hned po prvním křupnutí. 300 g pohankové mouky hladké, 200 g másla, 100 g jemného třtinového cukru, 120 g nasekaných lískových oříšků, 2 lžíce tekutého medu, dřeň z 1 vanilkového lusku (popř. trochu vanilkové pasty či extraktu) a moučkový cukr (na obalení rohlíčků).
Číst dále »

Vánoční perníčky

Perníčky jsou klasikou Vánoc: měkoučké, kořeněné, nadýchané… S tímto receptem je zvládnete hravě i vy. Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky