Vánoční pečivo a cukroví

Vyberte si z 40 receptů

Linecká srdíčka

Na vál si prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr se změklým máslem, žloutky a citronovou kůru. Promneme rukama a vytvoříme těsto, které dáme na chvilku do chladu odpočinout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme tenký plát a vykrájíme srdíčka. U poloviny z nich vykrojíme druhým vykrajovátkem menší srdíčko uprostřed. Všechna srdíčka poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Ten dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme 8 až 10 minut dozlatova. Po vychladnutí slepujeme srdíčka jahodovou marmeládou nebo džemem. Na závěr srdíčka pocukrujeme vlastnoručně vyrobeným vanilkovým cukrem.
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé kokosky

200 g kokosové moučky, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžíce měkkého tvarohu, 1 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů

Košíčky plněné ořechovou náplní

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, vanilkový extrakt, 1 žloutek, 200 g mletých vlašských ořechů,3 lžíce polohrubé mouky
Číst dále »
1 komentář

Čajové pečivo s vůní rumu

140 g másla, 100 g práškového cukru, 100 g tekutého medu, 2 žloutky, citronová kůra, mletá pravá vanilka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 kg hladké mouky, 4 lžíce rumu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky