Vánoční pečivo a cukroví

Vyberte si z 30 receptů

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

300 g pohankové mouky hladké, 200 g másla, 100 g jemného třtinového cukru, 120 g nasekaných lískových oříšků, 2 lžíce tekutého medu, dřeň z 1 pravého vanilkového lusku, moučkový cukr (na obalení rohlíčků)
Číst dále »
0 komentářů

Bílková poleva (na perníčky)

1 vaječný bílek, 170 g moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
0 komentářů

Italské mandlové sušenky Cantuccini

2 vejce, 250 g cukru krupice, citrónová kůra z 1/2 citrónu, 125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, ½ kypřicího prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů

Kávové makronky

Těsto: 100 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí), 100 g moučkového cukru, 2 bílky, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce kávy Krém: 100 g bílé čokolády, 1 lžíce silného espressa, 7 cl plnotučné smetany na vaření
Číst dále »
0 komentářů

Domácí Rafaelo kuličky

1 balení vanilkových oplatek, 100 ml vody, 250 g moučkového cukru, 1/2 (125 g) změklého másla Ranko, 100 g strouhaného kokosu (doporučujeme strouhaný kokos Dle Gusta), 200 g sušeného plnotučného mléka, 1 sáček loupaných mandlí, strouhaný kokos na obalení
Číst dále »
0 komentářů

Zázvorové sušenky

2 vejce, 2 žloutky, 250 g moučkového cukru, 250 g hladké mouky, 1 lžička sušeného zázvoru, ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Číst dále »
0 komentářů

Domácí snickers tyčinky

Do větší misky dáme lžičku vody, přidáme sirup, burákové máslo, moučkový cukr a vanilkové aroma a vše dobře mixérem promícháme. Po promíchání vznikne burákové těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do vyššího hranatého pekáčku. Toto těsto dáme do ledničky, aby nám dobře ztuhlo. Mezitím si vytvoříme karamelovou hmotu: V menším hrnci necháme na mírném plameni rozpustit karamelky s trochou vody. Pozor: karamelky se musí stále míchat, jinak se nám připálí! Když jsou skoro všechny karamelky rozpuštěné, přidáme nesolené nahrubo nasekané buráky a mícháme do spojení. Horkou karamelovou hmotu rozprostřeme navrch burákového těsta a opět necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlé burákovo-karamelové těsto nakrájíme na stejně velké kousky tak, aby připomínaly tvarem tyčinky snickers. Nakrájené kousky celé namáčíme v tekuté čokoládě, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni v hrnci. Obalené tyčinky odkládáme na pečící papír, kde je necháme naposledy ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Šuhajdy

Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky