Těstoviny

Vyberte si z 40 receptů

3 dubna., 2020
Těstoviny

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

1 sáček (asi 350 g) těstovin (např. motýlků), asi 10 výhonků zeleného chřestu (nemusí být), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 1 červená paprika, 1/2 zelené cukety, 4 stroužky česneku, hrst mladých hráškových lusků, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, 100 g oblíbeného strouhaného sýra (např. gouda nebo parmazán)
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2020
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2019
Těstoviny

Špagety se špenátem

1 balení špaget (400 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 250 g čerstvého špenátu (popř. balíček mraženého, ne však drceného), 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 150 ml smetany, sůl, pepř, trochu citronové šťávy, 200 g slaniny
Číst dále »
0 komentářů

Čínské taštičky plněné masem

Nejprve si připravíme těsto: Hladkou mouku smícháme s vodou a solí a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. (Pokud bude potřeba, přilijeme trošku vody.) Poté dáme těsto odležet do ledničky. Mezitím uděláme náplň: Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibulku s mrkví, přidáme mleté maso a dusíme přibližně 10 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podle potřeby dosolíme. Směs necháme vychladnout. Hotovou vychladlou směsí plníme kolečka z těsta, přičemž vždy pečlivě přeložíme a utěsníme okraje, aby nám z taštiček náplň nevypadla. Taštičky vkládáme do hrnce s horkou vodou, ale pozor – voda přitom nesmí vařit! Necháme je v této téměř vařicí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Poté vyndáme a servírujeme na talíř s omáčkou připravenou ze směsi sojové a worchestrové omáčky spolu s nadrobno nasekaným česnekem a chilli. Ozdobíme drobně posekaným pekingským zelím a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
16 září., 2018
Těstoviny

Dýňové těstoviny se šunkou

400 g těstovin (doporučujeme fusilli tricolore Coop Premium), 3 lžíce olivového oleje, 200 g kvalitní šunky (např. pražské), 6 stroužků česneku, 300 g dýně, hrnek vody nebo vývaru, 5 lžic zakysané smetany Ranko, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), pepř, 2 až 4 jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2018
Těstoviny

Šunkofleky s kyjovankou

400 g těstovin (nejlépe fleků), 5 lžic olivového oleje, 1 cibule, 300 g libového uzeného masa nebo kvalitní šunky, 3 stroužky česneku, 1 sklenice pikantního zeleninového salátu Kyjovanka (doporučujeme naši Kyjovanku Dle Gusta), 5 vajec, 1 dl mléka, sůl, mletý pepř, špetka mletého či strouhaného muškátového oříšku, sádlo na vymazání, tvrdý sýr na posypání (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2018
Těstoviny

Zapečené těstoviny s pórkem

Nejprve si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus. Poté si na másle rozpuštěném na pánvičce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s klobáskami. Vmícháme k uvařeným těstovinám a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přendáme do zapékací mísy, navrch rozklepneme vajíčka a vložíme do rozehřáté trouby (180 stupňů Celsia). Tam necháme zhruba 20 minut péci dozlatova. Horké podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
1 září., 2017
Těstoviny

Rychlé těstoviny s bazalkovým pestem

Nemáte času nazbyt? Tyto těstoviny máte do půlhodiny na stole a hlavně si na nich báječně pochutnáte!
Číst dále »
0 komentářů
2 května., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky