Těstoviny

Vyberte si z 39 receptů

20 listopadu., 2024
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme. Poznámka: Věděli jste, že lasagne (česky lazáně nebo lazaně), které mají tvar širokých obdélníkových plátků, pocházejí z italského města Bologna? Proto se i hotové jídlo prokládané nejrůznějšími náplněmi nazývá Boloňské lasagne.
Číst dále »
31 října., 2024
Těstoviny

Těstoviny s dýní a smetanou

Ochutnejte tento netradiční recept s dýní. Příprava je opravdu nenáročná, zabere vám pár minut, zato chuť vás jistě mile překvapí. Budeme potřebovat: 250 g špaget (doporučujeme naši značku COOP Premium), 1/2 středně velké dýně hokkaido, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, hrst lístků čerstvého špenátu (nemusí být), sůl a mletý pepř, tvrdý sýr k posypání.
Číst dále »
13 května., 2024
Těstoviny

Italské těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
Číst dále »

Těstoviny s mozzarellou

Tyto těstoviny jsou vlastně takový převlečený teplý Caprese salát s mozzarellou a cherry rajčátky. Jsou rychle hotové a tak dobré, že je ještě rychleji sníte! Připravíme si na ně: 300 g těstovin – vyzkoušejte naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly mini (doporučujeme také COOP Premium), 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
3 května., 2023
Těstoviny

Špagety s hráškovým pestem

Máme pro vás nový recept na těstoviny s vynikajícím hráškovým pestem. Oproti klasickému 100% bazalkovému pestu nám navíc vyjde podstatně levněji. Připravíme si: 250 g (nejlépe semolinových) těstovin – špaget, 200 g čerstvého či mraženého hrášku, 100 g slunečnicových semínek, 4 lžíce slunečnicového oleje (doporučujeme slunečnicový olej naší značky COOP Premium, který seženete nyní za akční cenu 44,90 Kč/ 1 litr), 30 g strouhaného parmazánu či jiného tvrdého sýra, lístky čerstvé bazalky, trochu citronové šťávy i kůry a podle potřeby sůl.
Číst dále »
21 března., 2023
Saláty, Těstoviny,

Těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
29 dubna., 2022
Těstoviny

Špagety s olivovým pestem

Špagety: 300 g špaget, sůl, několik černých oliv na ozdobu Olivové pesto: 1 hrnek panenského olivového oleje, 100 g černých oliv (bez pecky), 3 lžíce kešu oříšků (popř. slunečnicových semen), 3 stroužky česneku, trochu čerstvé bazalky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžička soli
Číst dále »
27 dubna., 2022
Těstoviny

Těstoviny s rukolovým pestem

Těstoviny: 300 g těstovin (např. tagliatelle – širší dlouhé nudle), sůl, trochu oříšků a pár lístků rukoly (na ozdobu) Rukolové pesto: 150 g čerstvé rukoly, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 50 g piniových (popř. jiných) ořechů, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, trochu mletého pepře
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky